Decentraal Loket uitgebreid met coronaregelgeving

Decentraal Loket uitgebreid met coronaregelgeving

11 maart 2021

door Victor van Katwijk

Met de huidige lockdown voelt het een beetje ver weg, het organiseren van evenementen in het publieke domein. Maar zodra groen licht wordt gegeven moeten organisatoren dan ook voldoen aan de RIVM-richtlijnen, voordat hun vergunning verleend wordt. Geodan en FLO Legal hebben het Decentraal Loket daarom onlangs uitgebreid met de geldende coronaregelgeving die van toepassing is op evenementen. Het Decentraal Loket is een online loket, waarmee een aanvrager eenvoudig en digitaal een check kan doen op de noodzaak van een vergunningaanvraag.

Primeur voor de gemeente Voorst

De gemeente Voorst is de eerste gemeente in Nederland die het online loket heeft uitgebreid met de module voor coronaregels. Luuk Lucas, Senior Veiligheid en Handhaving bij de gemeente Voorst is enthousiast dat nu ook de coronaregelgeving is opgenomen in het Decentraal Loket:

“Als gemeente vinden wij het essentieel dat burgers en organisaties makkelijk vinden wat zij zoeken. Het Decentraal Loket is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook zeer accuraat. Door de naleving van coronaregelgeving al in de aanvraagfase te betrekken bij de vergunningsafhandeling, zorgen we voor meer efficiency. Het ontzorgt de burger, omdat hij voor een aanvraag maar langs één loket hoeft, en het ontzorgt ons, omdat we geen extra processen rond het coronavraagstuk voor vergunningsafhandeling hoeven op te zetten”.

  Over Geodan en FLO Legal

  Al sinds 2010 werken we bij Geodan en FLO Legal aan het verbeteren en standaardiseren van de digitale dienstverlening op het snijvlak van het juridische (FLO Legal) en het geodomein (Geodan). Dat doen wij altijd vanuit de behoefte van onze klanten (gemeenten, waterschappen, provincies en Rijk), burgers en initiatiefnemers. En vanuit de Omgevingswet-doelen: gebiedsgericht, integraal en participatief. Onze producten worden inmiddels bij meer dan 100 organisaties gebruikt.


  Deel deze blog via

  Over de schrijver

  Victor van Katwijk, Business development manager

  Maakt digitaal werken met de Omgevingswet makkelijk(er) bij Geodan

  Lees meer artikelen door Victor van Katwijk

  Gerelateerde artikelen

  • 2 oktober 2023

   |

   12:49 uur

   |

   Vergunningen

   Geodan neemt Regeldienst over

   Geodan heeft Regeldienst overgenomen, een gerenommeerd Nederlands softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen voor de publieke sector. Deze overname stelt ons in staat samen de beste softwareoplossing te bieden voor de Omgevingswet. Door de krachten te bundelen met Regeldienst kunnen we een nog uitgebreider softwareplatform aanbieden om overheden te ondersteunen bij het beheer van de fysieke leefomgeving.

   Edwin Spijker

  • 3 maart 2022

   |

   15:50 uur

   |

   Wetgeving

   Wat betekent uitstel van de Omgevingswet voor gebruikers van de STTR Builder?

   Het in werking treden van de Omgevingswet (en daarmee ook de ingebruikname van het DSO) is wederom uitgesteld: 1 januari 2023 is nu de nieuwe richtdatum voor ingang van de Omgevingswet. Wat betekent dat voor jullie als gebruiker van de STTR Builder? En hoe kijken wij daar als leverancier tegenaan?

   Edwin Spijker

  Contact

  Meer weten over de software functionaliteiten?

  Vraag nu een demo aan en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen