11 maart 2021
door Victor van Katwijk
Met de huidige lockdown voelt het een beetje ver weg, het organiseren van evenementen in het publieke domein. Maar zodra groen licht wordt gegeven moeten organisatoren dan ook voldoen aan de RIVM-richtlijnen, voordat hun vergunning verleend wordt. Geodan FLO Legal heeft het Decentraal Loket daarom onlangs uitgebreid met de geldende coronaregelgeving die van toepassing is op evenementen. Het Decentraal Loket is een online loket, waarmee een aanvrager eenvoudig en digitaal een check kan doen op de noodzaak van een vergunningaanvraag.
De gemeente Voorst is de eerste gemeente in Nederland die het online loket heeft uitgebreid met de module voor coronaregels. Luuk Lucas, Senior Veiligheid en Handhaving bij de gemeente Voorst is enthousiast dat nu ook de coronaregelgeving is opgenomen in het Decentraal Loket:
“Als gemeente vinden wij het essentieel dat burgers en organisaties makkelijk vinden wat zij zoeken. Het Decentraal Loket is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook zeer accuraat. Door de naleving van coronaregelgeving al in de aanvraagfase te betrekken bij de vergunningsafhandeling, zorgen we voor meer efficiency. Het ontzorgt de burger, omdat hij voor een aanvraag maar langs één loket hoeft, en het ontzorgt ons, omdat we geen extra processen rond het coronavraagstuk voor vergunningsafhandeling hoeven op te zetten”.
Al sinds 2010 werken we bij Geodan FLO Legal aan het verbeteren en standaardiseren van de digitale dienstverlening op het snijvlak van het juridische (FLO Legal) en het geodomein (Geodan). Dat doen wij altijd vanuit de behoefte van onze klanten (gemeenten, waterschappen, provincies en Rijk), burgers en initiatiefnemers. En vanuit de Omgevingswet-doelen: gebiedsgericht, integraal en participatief. Onze producten worden inmiddels bij meer dan 100 organisaties gebruikt.
Victor van Katwijk, Business development manager
Maakt digitaal werken met de Omgevingswet makkelijk(er) bij Geodan FLO Legal
Lees meer artikelen door Victor van Katwijk3 maart 2022
|
15:50 uur
|
Wetgeving
Het in werking treden van de Omgevingswet (en daarmee ook de ingebruikname van het DSO) is wederom uitgesteld: 1 januari 2023 is nu de nieuwe richtdatum voor ingang van de Omgevingswet. Wat betekent dat voor jullie als gebruiker van de STTR Builder? En hoe kijken wij daar als leverancier tegenaan?
Edwin Spijker
8 juli 2021
|
12:27 uur
|
Wetgeving
Eén van de kerninstrumenten in de nieuwe Omgevingswet is het gemeentelijke omgevingsplan. Erik Lubberink van Geodan zette, als gastheer van een masterclass op het Provero Congres 2021, samen met een aantal professionals uiteen wat bij het maken van een omgevingsplan komt kijken. In het artikel in Provero Magazine staat de uitgebreide uitleg van de stappen. Wij zetten het stappenplan voor gemeenten ook hier nog even kort voor je op een rij.
Erik Lubberink
Vraag nu een demo aan en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen