Decentraal Loket uitgebreid met coronaregelgeving

Decentraal Loket uitgebreid met coronaregelgeving

11 maart 2021

door Victor van Katwijk

Met de huidige lockdown voelt het een beetje ver weg, het organiseren van evenementen in het publieke domein. Maar zodra groen licht wordt gegeven moeten organisatoren dan ook voldoen aan de RIVM-richtlijnen, voordat hun vergunning verleend wordt. Geodan FLO Legal heeft het Decentraal Loket daarom onlangs uitgebreid met de geldende coronaregelgeving die van toepassing is op evenementen. Het Decentraal Loket is een online loket, waarmee een aanvrager eenvoudig en digitaal een check kan doen op de noodzaak van een vergunningaanvraag.

Primeur voor de gemeente Voorst

De gemeente Voorst is de eerste gemeente in Nederland die het online loket heeft uitgebreid met de module voor coronaregels. Luuk Lucas, Senior Veiligheid en Handhaving bij de gemeente Voorst is enthousiast dat nu ook de coronaregelgeving is opgenomen in het Decentraal Loket:

“Als gemeente vinden wij het essentieel dat burgers en organisaties makkelijk vinden wat zij zoeken. Het Decentraal Loket is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook zeer accuraat. Door de naleving van coronaregelgeving al in de aanvraagfase te betrekken bij de vergunningsafhandeling, zorgen we voor meer efficiency. Het ontzorgt de burger, omdat hij voor een aanvraag maar langs één loket hoeft, en het ontzorgt ons, omdat we geen extra processen rond het coronavraagstuk voor vergunningsafhandeling hoeven op te zetten”.

  Over Geodan FLO Legal

  Al sinds 2010 werken we bij Geodan FLO Legal aan het verbeteren en standaardiseren van de digitale dienstverlening op het snijvlak van het juridische (FLO Legal) en het geodomein (Geodan). Dat doen wij altijd vanuit de behoefte van onze klanten (gemeenten, waterschappen, provincies en Rijk), burgers en initiatiefnemers. En vanuit de Omgevingswet-doelen: gebiedsgericht, integraal en participatief. Onze producten worden inmiddels bij meer dan 100 organisaties gebruikt.


  Deel deze blog via

  Over de schrijver

  Victor van Katwijk, Business development manager

  Maakt digitaal werken met de Omgevingswet makkelijk(er) bij Geodan FLO Legal

  Lees meer artikelen door Victor van Katwijk

  Gerelateerde artikelen

  • 2 maart 2021

   |

   14:10 uur

   |

   Vergunningen

   Omgevingswet zinvol? Jazeker, mits de geodata op orde is!

   Nog even wachten en dan is het zover: 7 jaar nadat een ruime meerderheid van de Tweede Kamer instemde met de Omgevingswet gaat hij juli 2022 in.

   Victor van Katwijk

  • 11 maart 2021

   |

   09:01 uur

   |

   Vergunningen wetgeving

   Decentraal Loket uitgebreid met coronaregelgeving

   Het Decentraal Loket is uitgebreid met de geldende coronaregelgeving die van toepassing is op evenementen.

   Victor van Katwijk

  Contact

  Meer weten over de software functionaliteiten?

  Vraag nu een demo aan en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen