Omgevingswet in het kort

Samengevat: Vóór januari 2024 moeten gemeenten, provincies en waterschappen aansluiten op het DSO. Ook krijgen ze met de bruidsschat een groot aantal regels overgedragen. Als gemeente of waterschap pas je deze regels zelf aan zodat ze aansluiten bij de lokale situatie. Lukt dat niet op tijd? Dan gelden straks de regels uit de bruidsschat. Waar begin je?

Er gaat veel veranderen

Weet jij al waar je aan moet voldoen voor de Omgevingswet?

1 januari 2024 gaat de nieuwe Omgevingswet in. Dit betekent dat je in 2023 moet aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet. Ook draagt het Rijk tegelijk met de invoering van de Omgevingswet een groot aantal regels over de fysieke leefomgeving over met de bruidsschat. Je kunt zelf de regels uit de bruidsschat aanpassen. Dit is een hele opgave. Maar als je niets doet, dan blijven de regels uit de bruidsschat gelden. Die kunnen strenger of milder zijn dan in de lokale situatie. Als je wilt dat de regels blijven passen bij je lokale situatie, moet je dus aan de slag.

Helder uitgelegd

Wat verandert er voor gemeenten en waterschappen?

EHBO

Klaar voor de Omgevingswet?

De Omgevingswet is uitgesteld, maar de druk om aan de Omgevingswet te voldoen is nog steeds hoog. Check daarom snel of je gemeente het wel redt zonder Eerste Hulp Bij Omgevingswet.

Onder tijdsdruk?

Snel aan de slag

Download ons informatiepakket en ontvang alle informatie om direct te beginnen!