Laat je ontzorgen

Waar moet je beginnen met voorbereiden op de omgevingswet? Welke volgorde is de juiste? Wat moet je nu doen en wat kan na 1 juli 2023? Wat als je tijd tekort komt om alles te doen? Daar kunnen wij je bij helpen! Bekijk de mogelijkheden in de factsheet.

Hulp op alle vlakken

Ondersteuning

Er komt heel veel op jullie af in aanloop naar de omgevingswet. Logisch dat het dan handig kan zijn om tijdelijk ondersteund te worden door specialisten in dit vakgebied. Of het nu gaat om op vlieghoogte te komen of volledige ontzorging… wij kunnen de kennis en de handen leveren om jullie te helpen met de bruidsschat, het leren werken en oefenen met de omgevingswetactiviteiten en het maken van het omgevingsplan.

De bruidsschat

Wees op tijd klaar

Zorg dat jullie vóór 1 juli 2023 de bruidsschat hebben aangepast naar jullie lokale situatie. Met de overdracht van Rijksactiviteiten met de bruidsschat, worden jullie vanaf 1 juli 2023 geacht ook deze activiteiten via vergunningchecks en digitale aanvraagformulieren zelf te ondersteunen en af te handelen.


De omgevingswetactiviteiten

Oefen met verwerken van aanvragen

Begin nu met oefenen, zodat jullie vanaf 1 juli 2023 binnenkomende aanvragen kunnen behandelen. En voorkom foutieve en onvolledige aanvragen.


Het omgevingsplan

Naar 1 plan in 2029

Besteed het schrijven van het volledige omgevingsplan, of toekomstige aanpassingen aan een eenmaal vastgesteld omgevingsplan, aan ons uit zodat jullie de handen vrij hebben.


Voorbij de software

Leverancier onafhankelijk

Wij zijn er van overtuigd dat het voorbereiden op de omgevingswet meer is dan alleen de juiste software aanschaffen. We hebben de kennis en kunde in huis om ook daarbuiten te helpen met extra handen en advies. Dat betekent dat we ondersteuning bieden als uitbreiding op onze softwarepakketten, maar ook als je software van een andere leverancier afneemt. Voor ondersteuning kun je bij ons terecht! We kijken graag met je mee om te zien waar we jullie kunnen helpen.

Voorbeeld uit de praktijk

Gemeenten Heemstede & Bloemendaal kiezen voor Geodan FLO Legal

"De omgevingswet is een flinke klus, en we kwamen er al snel achter dat wij hierbij als kleine gemeenten wel extra ‘handen’ konden gebruiken. En hier was de kennis van de juristen van Geodan FLO Legal erg welkom."

Birgit Has - Projectleider Informatisering bij Gemeente Heemstede en Gemeente Bloemendaal

In gesprek

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Laten wij samen kijken naar de beste oplossing voor jou. Dan pakken wij vergunningen samen zo slim mogelijk aan.