Gemeenten Heemstede & Bloemendaal kiezen voor Geodan

Gedegen software en betrouwbaarheid vormden basis voor keuze

Sinds 2015 werken de zelfstandige gemeenten Heemstede (26.000 inwoners) en Bloemendaal (22.000 inwoners) op ambtelijk niveau intensiever samen. Dat betekent samen optrekken op het gebied van bedrijfsvoering, P&O, communicatie, financiën, ICT en juridische zaken. En dit alles in het kader van efficiency, maar vooral om de kwaliteit van de dienstverlening naar de burger te verbeteren. Logisch dus dat in de aanschaf van nieuwe plan- , VTH-software en toepasbare regels software voor de Omgevingswet gezamenlijk naar de best mogelijke oplossing werd gezocht. Met als resultaat een keuze voor Geodan als leverancier van de STTR Builder.

Na een afweging van verschillende pakketten besloot de projectgroep om met Geodan in zee te gaan. Doorslaggevend bij deze keuze was de al bestaande goede samenwerking met Roxit.

Van juridische regel naar vragenboom

“De Omgevingswet vraagt dat gemeenten minder en tegelijkertijd duidelijkere regels opstellen. Voor ons betekende dat: leren hoe juridische regels om te zetten naar toepasbare regels en te werken met vragenbomen”, zegt Birgit Has, projectleider Informatisering. “Een flinke klus, en we kwamen er al snel achter dat wij hierbij als kleine gemeenten wel extra ‘handen’ konden gebruiken. En hier was de kennis van de juristen van Geodan erg welkom.”

Ontzorgd met behoud van eigen flexibiliteit

“Bij de start was de omvang van het project nog niet helemaal duidelijk”, gaat Birgit Has, projectleider Informatisering verder, “maar tijdens de training kreeg het proces steeds meer vorm. Hiermee worden we ontzorgd, zonder al te veel uit handen te geven. Want flexibiliteit is belangrijk om ook in de tijd nog aanpassingen te kunnen doen.”

“Door zelf met de regels aan de slag te gaan blijven we er kritisch naar kijken. Uiteindelijk willen we een zo goed mogelijk loket. Waar iedereen, zowel burgers en initiatiefnemers, als medewerkers goed hun weg in kunnen vinden. Dit pakket biedt ons een goede basis om die uitdaging efficiënt aan te gaan.”

Birgit Has – Projectleider Informatisering bij Gemeente Heemstede en Gemeente Bloemendaal


Deel deze case via

Demo

Meer weten over de software functionaliteiten?

Vraag nu een demo aan en wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen