Omgevingswet­ondersteuning

Directe ondersteuning bij het opstellen van juridische regels, toepasbare regels en werkings­gebieden voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)

Onze specialistische consultants – juristen en experts in location intelligence – ondersteunen je bij het maken en beheren van werkingsgebieden en het opstellen van juridische en/of toepasbare regels. Samen met onze consultants maak je het optimale samenhangende pakket van regels en geodata. Hiermee sluit je jouw organisatie op tijd aan op het DSO en ben je verzekerd van een hoog dienstverleningsniveau.

 

Over Omgevingswet­ondersteuning

Aansluiten op het DSO betekent meer dan software aanschaffen en bestaande regels en data converteren naar de nieuwe DSO-standaard. Om het bestaande dienstverleningsniveau hoog te houden en/of te verbeteren, moet je aan de slag met het omzetten van je bestaande regels en databronnen naar de nieuwe manier van werken. Onze consultants helpen op dit moment tientallen bevoegd gezagen in deze transitie. Dat doen wij hands-on en altijd vanuit de door jouw organisatie gestelde beleidsdoelen, datavoorziening en het beoogde dienstverleningsniveau.

Wat kunnen onze consultants voor jou betekenen?

Onze Omgevingswet­ondersteuning richt zich op een zorgvuldige, integrale en tijdige aansluiting op het DSO, afgestemd op de bestaande processen en tools die jij tot je beschikking hebt. Een aantal voorbeelden van onze ondersteuning:

  • Opstellen van juridische regels en toepasbare regels op basis van huidige regels en/of vanuit jouw beleidsdoelen.
  • Maken van passende werkingsgebieden, afgestemd op jouw juridische en toepasbare regels.
  • Inrichten nieuwe beheer- en mutatieprocessen voor werkingsgebieden en geodata.
  • Implementeren Omgevingswetsoftware voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet.
  • Integratie regels en data met bestaande plansoftware, zoals Roxits RX.Base, Nedgraphics of Tercera Go.
  • Beschikbaar stellen van digitale informatieproducten aan initiatiefnemers.
  • Begeleiden van bovengenoemde werkzaamheden.

Hands-on specialisten opgeleid in het Omgevingswetvak

Met onze consultants haalt u hands-on DSO-kennis in huis. Zij kunnen direct aan het werk. Al onze mensen hebben een juridische of geo-ict-achtergrond en – via ons DSO-opleidingstraject – uitgebreide kennis van het Omgevingswetproces, digitale regelgeving, de landelijke voorzieningen, DSO-standaarden, geodata en de meestgebruikte regelbeheer- en GIS-tools.

Onze consultants

Omgevingswet­ondersteuning nodig?

Wij ondersteunen nu al meer dan vijftig gemeenten, waterschappen en provincies. Samen zoeken we naar de juiste persoon om je te helpen bij een succesvolle Omgevingswetimplementatie.

 

Meer weten?

Interesse in een demo of ondersteuning?
Neem contact op met Victor van Katwijk.

+31 (0)20 - 5711 311

Mail mij